Energie besparen

Het verminderen van je stroomgebruik kan hem zitten in vele kleine dingetjes. Denk aan het vervangen van bestaande lampen door led-verlichting. Het niet langer stand-by laten staan van apparatuur. Het vervangen van je oude koelkast, vriezer of televisie. Het wassen op lagere temperaturen of op de eco-stand. Het vervangen van de pomp van je vloerverwarming of je ventilatie-unit. Allemaal kleine aanpassingen waarbij je niet hoeft toe te leggen op comfort maar die wel bijdragen aan een lagere energierekening. En dus een kleinere CO2-afdruk.
Nog mooier is het als je je verbruik verminderd en de resterende benodigde energie zelf opwekt door middel van zonnepanelen. Op deze manier wordt je je eigen energie-producent en kun je met een gerust hart een keer per ongeluk de lamp op de gang laten branden.

Maar ook je gasverbruik kun je redelijk eenvoudig terugdringen. Met het dichten van naden en kieren bij kozijnen en deuren en het plaatsen van antitochtstrips. Het plaatsen van een antitochtklep op de brievenbus. Radiatorfolie. Het (beter) inregelen van je cv- installatie etc. Kun je tientallen kuubs gas per jaar besparen. Maar wat ook helpt is af en toe gewoon een warme trui aantrekken.

Voor meer ideeen, tips en truuks verwijzen we je graag door naar één van deze volgende sites: 

www.energiebesparendoejenu.nl

www.zelfenergiebesparen.nl

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879