Energieadvies op maat

Ons drie stappenplan

Koffietijd

Graag komen wij eens geheel vrijblijvend bij je langs om een eerste blik te werpen op de huidige woonsituatie. Bij deze eerste kennismaking zal al snel duidelijk worden waar de grootste verbeterpunten liggen, de meeste winst valt te behalen en wat wij eventueel voor jou kunnen betekenen.

Aan de slag

Als je besluit met ons in zee te gaan, brengen we eerst je hele woning in kaart. We meten je huis van onder tot boven op en inventariseren onder meer de bouw, isolering, beglazing en installaties. Ook willen we graag weten wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Aan de hand hiervan indexeren we jouw woning en kunnen we bepalen waar de meeste winst valt te behalen.

100% ontzorging

Op het moment dat je besluit werk te maken van het verduurzamen van je woning, kunnen we je ook het hele proces uit handen nemen. Waarbij wij voor jou contact opnemen met bedrijven en leveranciers en het hele traject aansturen en begeleiden. Zo kun je alle zorgen aan ons overlaten zodat jij er zo snel mogelijk zuiniger, comfortabeler, goedkoper en duurzamer bij zit.

Kijk op uw woning

Onze primaire insteek is; minder gebruik, minder kosten, beter voor de natuur en jezelf. Zo creëren we een win-win situatie. Hiervoor bekijken we elke woning met een open blik, waarderen we haar op haar goede en slechte punten en streven we ernaar haar daarin te kunnen verbeteren. Daar is soms niet veel voor nodig. Aan de hand van jouw wensen komen wij tot een passende oplossing: goed voor de natuur, jouw portemonnee en de waarde van je woning. Graag komen wij eens geheel vrijblijvend bij je langs om een eerste blik te werpen op de huidige woonsituatie. Bij deze eerste kennismaking zal al snel duidelijk worden waar de grootste verbeterpunten liggen, de meeste winst valt te behalen en wat wij eventueel voor jou kunnen betekenen.

Maatwerkadvies

Als je besluit met ons in zee te gaan, brengen we in de eerste plaats jouw gehele woning in kaart op basis van de EP-W methodiek. Van onder tot boven inventariseren we de bouw, isolatie, installaties, de gebruikte materialen en willen ook graag van jou weten wat je gewoonten en wensen zijn.

Al deze gegevens worden vervolgens verwerkt in een model en wat daaruit voortvloeit is een nauwkeurige, actuele indexering van jouw woning. Hierbij komen de sterke en de minder sterke punten van de woning naar boven en krijg je een indicatie waar voor jou de meeste winst valt te behalen.

Maar wat natuurlijk nog mooier is, is om samen met jou om tafel te gaan. Zo bepalen we wat voor jouw specifieke situatie en woning het beste traject zou zijn op weg naar een zo energiezuinig, klimaatneutraal bestaan.

Dat is ons maatwerkadvies, waarbij we verschillende scenario's uitwerken en kostenplaatjes overleggen. We kunnen bepalen voor welke subsidies dan wel leningen je in aanmerking zou kunnen komen en zelfs of een hypotheekverlaging tot de mogelijkheden behoort. Want hoe zuiniger je woning, hoe voordeliger de financiering kan uitpakken. 

Daarnaast kunnen we helpen bepalen door welke partijen je de werkzaamheden laat uitvoeren en wanneer. Dit kunnen we ook volledig begeleiden en als je wil kun je de planning en aansturing volledig aan ons overlaten. Zo zit je voor je het weet zuiniger, comfortabeler, goedkoper, milieubewuster en zonder zorgen.

EP-W (Energie Prestatie Woningen)

EP-W is een methodiek ontwikkeld in samenwerking met de overheid om met behulp van software een nauwkeurige energie-indexering aan een woning te verbinden. Met een indexering breng je daadwerkelijk de woning in kaart, maak je zichtbaar waar de verbeterpunten liggen en kun je op basis daarvan zelfs de waarde van de financiering aanpassen. Daarnaast gebruiken we de methodiek om investeringen door te berekenen en te bepalen welke het meest rendabel zijn voor jouw specifieke situatie. Een EP-W indexering waarborgt een concrete, waarheidsgetrouwe opname van jouw energiehuishouding. Rekeninghoudend met bouwjaar, renovatiejaar, isolering, warmteopwekking, buitenfactoren en jouw persoonlijke instellingen. Daarnaast kan een indexering een positief effect hebben op de hypotheek en garant staan voor een voordelige, duurzame lening ter verbetering van je woning.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879