Ventilatie

Bij isoleren hoort ventileren. Een gezond binnenklimaat is heel belangrijk en alle tijde moet er voldoende frisse lucht uw woning binnen kunnen komen en worden afgevoerd. Dit het liefst met zo min mogelijk verlies aan warmte. Er zijn vele mogelijkheden en de beste oplossing is voor elk huis weer anders. Graag denken wij hierin met u mee.

De meeste oude woningen beschikken over natuurlijke ventilatie. Zij zijn zo gebouwd dat door een natuurlijke verschil in luchtdruk ,vochtige, ”vuile” lucht de woning verlaat en door voldoende schone lucht de woning binnen kan komen. Naarmate er beter werd geïsoleerd werd deze natuurlijke ventilatie steeds minder en werd er steeds vaker een vorm van mechanische ventilatie toegepast. Denk hierbij aan de ventilators in bijvoorbeeld toilet, badkamer en keuken.

Tegenwoordig is ventilatie een integraal onderdeel van de bouw van een woning. Dit omdat hedendaagse woningen zo goed geïsoleerd worden dat er nagenoeg geen natuurlijke ventilatie meer is. .

Als je je woning gaat isoleren moet je hier dus rekening mee houden. Er zijn meerdere vormen van ventilatie beschikbaar. Je hebt vraaggestuurde ventilatie, welke je zelf aan of uit zet, eventueel met behulp van een tijdsschakelaar. Windgestuurde ventilatie, die op basis van de druk van de wind de ventilatieroosters opent of sluit. CO2 gestuurde ventilatie, op basis van CO2 concentraties in de lucht. En gebalanceerde ventilatie, waarbij de ventilatie centraal in de woning geregeld wordt, al dan niet voorzien van een warmte-terugwin-unit (WTW). Deze laatste zorgt ervoor dat de inkomende (schone) lucht voorverwarmd wordt met behulp van de verlatende (vuile) lucht. Hierbij kunnen rendementen worden behaald tot wel 97%. Deze methode wordt veelal bij klimaatneutrale of passief huizen toegepast.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879