Glas

Qua glas zijn er natuurlijk ook verscheidene varianten beschikbaar. Elk met een eigen isolerende werking, welke wordt aangeduid met een U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt). Deze geeft feitelijk aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter, over een vaststaande tijdsspanne bij een temperatuurverschil
van 1 graden. Dus hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert.

Het glas met de hoogste U-waarde is enkel glas. Daarna krijg je enkel glas met een voorzetraam of vergelijkbaar, dubbelglas. Gevolgd door dubbelglas met coating (waarbij de coating een deel van het zonlicht reflecteert). HR+ glas, hier is de luchtkolom tussen de twee glasplaten vervangen door een edelgas, meestal argon, wat beter isoleert . HR++ glas. En de meest efficiënte variant, HR+++ glas, welke bestaat uit drie lagen glas.
Of het zich loont bestaand glas te vervangen is afhankelijk van de ruimte, het bestaande glas en de staat van het glas/het kozijn. Vaak loont het zich enkel glas te vervangen door HR++ glas. Maar is het niet rendabel dubbelglas te gaan vervangen tenzij het echt nodig is.

Wil je echt klimaat-neutraal of passief, en de beste isolatie voor je woning. Dan zul je over moeten gaan op HR+++ glas. Houd er dan wel rekening mee dat dit glas anderhalf tot twee keer zo dik is dan dubbel- of HR glas. En dus je kozijnen ook aangepast moeten worden. Mochten die toch al aan vervanging toe zijn, neem dan deze optie zeker mee in je overwegingen.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879