Vloerisolatie

Een ongeïsoleerde vloer zorgt voor veel warmteverlies. En ook qua comfort valt veel winst te behalen met het isoleren van de vloer van je woning. Een geïsoleerde vloer is vaak wel vijf graden warmer dan een niet geïsoleerde vloer. Zeker als jouw woning beschikt over een kruipruimte is isolatie makkelijk te realiseren.

Er zijn meerdere opties beschikbaar. Van matten welke een isolerende luchtlaag vormen tot
met het compleet afdichten van de onderkant van de vloer met pur. De beste isolatiemethode is per woning anders. Afhankelijk van de situatie, de soort vloer en de toegankelijkheid en hoogte van de kruipruimte. Mocht jouw woning niet beschikken over een kruipruimte. Dan kun je ook de bovenzijde van de vloer isoleren. Ook hier zijn er meerdere mogelijkheden.

Zo zou je kunnen werken met isolerende platen of de complete vloer vervangen door een betonvloer met ingekapselde isolatiekorrels. Deze laatste optie is echter niet afdoende om echt goede isolatiewaardes te halen. Daarvoor zou je nog een extra isolatielaag moeten toevoegen. Mocht je kiezen voor het na-isoleren van je vloer aan de bovenzijde, houd er dan rekening mee dat de vloer hoger komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat je ook eventueel aanwezige deuren en kozijnen aan moet passen.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879