Pelletkachel

Een pelletkachel lijkt veel op een conventionele kachel met als grootste verschil dat een pelletkachel brand op zogeheten pellets. Dit zijn kleine stukjes samengeperst hout/ zaagsel. Vanuit een reservoir
worden deze automatisch de verbrandingsruimte ingebracht waar ze gecontroleerd en zeer efficient worden verbrand. Dit zorgt ten opzichte van een gewone kachel voor veel minder fijnstof uitstoot. En het rendement van een pelletkachel ligt veel hoger.

Je kunt een pelletkachel gebruiken als ruimteverwarming maar ook aansluiting op je CV-systeem is een optie. Hiervoor gebruik je een zogenaamde CV-pelletkachel of biomassacentrale. Hiermee zou je
theoretisch in staat moeten zijn je hele huis te verwarmen. Houdt er wel rekening mee dat je het reservoir van de kachel telkens bij moet vullen en dus ook over een droge (wel geventileerde) opslagplek voor de pellets moet beschikken.

Bijkomend voordeel van een pelletkachel is dat je bij aanschaf in aanmerking komt voor subsidie. Wat een forse besparing op de kosten oplevert.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879