Zonneboilers

Als je wilt besparen op je stookkosten is een zonneboilersysteem ter ondersteuning van je ketel misschien wat voor jou. Zo’n systeem gebruikt de warmte van de zon om je tapwater en/of verwarmingswater voor te verwarmen zodat er minder energie nodig is deze op de gewenste temperatuur te brengen.

Er zijn grofweg drie verschillende systemen op de markt. Vlakke plaat collectoren, heatpipes of hybride panelen. Waarbij de panelen zowel warmte als elektriciteit opwekken.

Heatpipes hebben ten opzichte van vlakke plaat collectoren een wat hoger rendement hoger, grofweg 10%, maar zijn ook wat duurder in aanschaf. Gelukkig zijn er van overheidswege mooie subsidies op de aanschaf van zonneboilers beschikbaar.

Houd er wel rekening mee dat de terugverdientijd voor deze systemen vrij lang is., Ongeveer 15 jaar. Dit omdat het rendement en dus de maandelijkse besparing gering is. En dat een zonneboilersysteem je niet geheel van het gas afhaalt omdat er altijd nog naverwarming nodig is. Let erop dat je CV-ketel hier geschikt voor is (gaskeur NZ, naverwarmen zonneboiler).

Echter, de zon is een oneindige bron van energie, en het gebruik van een zonneboilersysteem is een mooie manier om hier gebruik van te maken en je energierekening te verlagen.

Contact

  • Greenspex
    Canadian Grenadier 67
    7551 KL Hengelo

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • BTW NL001654296B01

  • KvK 73471879